Spørsmål:
Hvorfor ignorerer vi horisontale reaksjoner ved rullestøtter?
Eman.suradi
2017-01-26 23:18:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når vi snakker om rullestøtter i et statisk problem, sier vi at rullen bare forhindrer vertikal oversettelse av bjelken, men ikke rotasjonen eller den horisontale oversettelsen av den. Så det er bare en vertikal reaksjon påført på strålen av rullen.

Vi vet også at en bjelke er koblet til rullen ved hjelp av en tapp, og reaksjonskraften er resultatet av tappen som virker på bjelken, som vist på dette bildet:

Anta nå at jeg har en bjelke som er koblet til en rulle, og at jeg er kommer til å skyve bjelken i horisontal retning (ruller forhindrer ikke oversettelse i horisontal retning). Hvilke reaksjoner bør jeg forvente?

Jeg tror at pinnen kommer til å påføre en kraft i horisontal retning (på grunn av kontakten mellom pinnen og bjelken), noe som betyr at det er en reaksjonskraft i den horisontale retningen. Er det sant? Hvis det er sant, hvorfor vurderer vi ikke horisontale reaksjoner når vi analyserer valser?

Jeg er ganske sikker på at ruller ikke er festet, det er festede støtter. [Denne lenken] (http://web.mit.edu/4.441/1_lectures/1_lecture13/1_lecture13.html) viser de forskjellige støttene og hva de gjør (dette var et første resultat google-søk, det kan være lurt å se på kilder med mer sitering, men de bør alle fremdeles si dette). Rullestøtter kan bevege seg vannrett fordi de ikke er festet.
@JMac: Som du kan se i lenken du la ut, betyr "rulle" egentlig bare at den tillater bevegelse i en retning. Ruller kan enten være faste eller festet.
Jeg forstår ikke hva du forestiller deg. Du har en bjelke med hvor mange støtter? Tillater alle rullene horisontal bevegelse? Eller er en av dem en festet (ikke-rullende) støtte, som muliggjør rotasjoner, men ikke forskyvninger?
Denne lenken inneholder et bilde ,, det forklarer hva jeg tenker på .. https://images.google.com.sa/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fecourses.ou.edu%2Febook%2Fstatics%2Fch05% 2Fsec051% 2Fmedia% 2Fd5122.gif & imgrefurl = https% 3A% 2F% 2Fecourses.ou.edu% 2Fcgi-bin% 2Febook.cgi% 3Fdoc% 3D% 26topic% 3Dst% 26chap_sec% 3D05.1% 26page% 3Dtheory & docid = oxpcd = fpc 3A & vet = 1 & w = 250 & h = 170 & kilde = sh% 2Fx% 2Fim
@Eman.suradi Det ville være veldig minimal kraft fra det. Det er ingenting som kan motstå bevegelsen, så den vil bare bevege seg i stedet for å skape en horisontal reaksjonskraft. Tappen er bare slik at den kan rotere i stedet for at den festes direkte på platen.
@JMac Kan du skrive det som et svar, takk? Jeg tror at det er det beste svaret!
@Eman.suradi Jeg tror ikke svaret mitt er noe bedre enn den best rangerte. Den ene forklarer omtrent det samme som meg med litt mer detaljer. Jeg tror ikke jeg har lagt til noe viktig utover det.
Fire svar:
Wasabi
2017-01-27 01:58:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis en stang bare støttes av rullestøtter (som muliggjør horisontale forskyvninger) og en horisontal kraft påføres, vil stangen ikke bli utsatt for noen indre krefter fordi hele strukturen (stang og støtte) vil få en stiv kroppsbevegelse som glir langs bakken. På det meste vil det være en liten kraft på grunn av valsene på bakken, men det antas vanligvis å være null.

Når du kommer inn i et dynamisk system under en konstant kraft (og derfor konstant akselerasjon), så sikkert, du kan få noen interne treghetskrefter, men jeg tror ikke det er det du spør om.

Air
2017-01-27 02:04:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du har en horisontal bjelke med en rull på bunnen, og du skyver den i horisontal retning, vil den akselerere i den retningen. Det er ikke lenger et statisk problem, og du kan ikke analysere det ved hjelp av en statisk modell.

Hvis du får beskjed om "her er et statisk problem", så betyr det at du bør anta at summen av krefter og momenter er null i alle retninger. Kan du gjøre denne antagelsen? Jada, vi håper vanligvis at bjelkene i livene våre ikke akselererer.

Du kan spørre: "Hva om jeg allerede har presset bjelken og den beveger seg med konstant hastighet? Da kan det fortsatt være statisk problem fordi det ikke er noen akselerasjon (summen av krefter og momenter kan være null). "

Vel, hvis du sluttet å skyve den og den beveger seg med konstant hastighet, er netto horisontal kraft null. Den eneste måten som er mulig er hvis det ikke er noen friksjon i rullen, noe som bringer oss tilbake til den statiske modellen med null horisontal reaksjonskraft.

Nå hvis du legger til en horisontal reaksjon (friksjonskraft, i dette scenario), så må bjelken akselerere motsatt bevegelsesretningen, og du er tilbake til et dynamikkproblem (ikke statikk)!

Vel, med mindre du fortsetter å skyve det, for å balansere friksjonen . Nå jager du denne bjelken, skyver den nedover veien for hvem som vet hvilken grunn, og i dette tilfellet kan vi sannsynligvis fremdeles bruke prinsippene for statikk for å modellere dette problemet, men vi ville ikke modellere den med rullestøtte når det er friksjon. Hvorfor? Fordi det ville være enda enklere å modellere det som en bjelke som glir nedover en flat overflate, og det vil gi oss det samme resultatet.

Vi bryr oss mindre om hvorvidt den faktiske strålen har hjul eller lagre eller noe som ruller, enn vi bryr oss om å velge den enkleste modellen som vil tillate oss å ta en riktig beslutning.

RossV
2017-01-29 04:15:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trinn 1 bør alltid være å definere hva din frie kropp er og hvilket spørsmål du prøver å svare på. Hvis du ser på stangen avbildet som en helhet, er du ikke opptatt av hvordan rullen er festet til stangen (pinnen). Du kan tegne det gratis kroppsdiagrammet for å inkludere stiften, men alt kommer til å balansere og slå løsningen din opp med unødvendige krefter. Siden tappen er intern i systemet, er det ikke nødvendig å inkludere den. Det er ganske enkelt en stang festet bakken eller støtte med en rulle (ingen horisontal reaksjon eller øyeblikk). Hvis du bryr deg om tappen, tegner du det gratis kroppsdiagrammet separat for å forstå kreftene. Forenkle!

"Siden pinnen er intern i systemet, trenger du ikke å inkludere den." Jeg forsto ikke hva du mener med det? .. Jeg forsto fra svaret ditt - generelt - at vi tegner FBD for linjen avbildet som en helhet for å finne reaksjonene for eksempel, Forsto jeg deg?
Rhodie
2019-01-08 03:01:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I et stivt system overfører valsen sidekrefter til de festede festene og kan bare motstå vinkelrette krefter.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...