Spørsmål:
Bestemme borehastighet
Justin Trzeciak
2015-01-22 04:18:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvordan beregnes spindelhastigheter for en borekrone?

Jeg har sett dusinvis av diagrammer som fremhever rpm som skal brukes til bestemte boretyper, bitdiameter og materiale. Men hva om diagrammet mitt ikke har den spesifikke typen materiale eller biten jeg bruker? Jeg vil også gjerne ha litt intuisjon for å vite om diagrammet ser riktig eller galt ut.

Ved rask undersøkelse ser det ut til at "skjærehastigheten" er det som til slutt er nødvendig for et bestemt materiale. Jeg antar at kuttehastigheten for hvert materiale må slås opp? Er det et standard eller "gå til" sted å finne disse? Deretter kan informasjon om borekronen brukes til å bestemme spindelhastigheten. Igjen, hva om jeg bruker en stor hullsag eller sirkelskjærer, og den ikke er oppført? Hvordan modellerer jeg biten for å bruke kuttehastigheten til å bestemme rpm (for et gitt materiale selvfølgelig)?

Jeg vil også vite om å beregne matningshastigheter for en bor eller mølle, men det er antagelig flere variabler. Det er sannsynligvis bedre besvart i et annet spørsmål.

Gjør du dette for hånd, eller programmerer du en maskin? (Jeg kunne bare hjelpe med håndtypen.)
Jeg vil gjerne komme inn i CNC-fresing, men min primære bruk akkurat nå er for hånd.
@JustinTrzeciak som manuell maskinist, så er det ikke så viktig å starte da. Jeg liker 1000 rpm for en 3/8 HSS-jobber i mildt stål og justerer derfra. Bruk lyd, følelse og syn for å justere hastigheten og matingen etter behov.
Fire svar:
jhabbott
2015-01-22 07:56:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er riktig at kuttehastigheten til materialet er det som bestemmer turtallet for borekronen. Dette gjør beregningen veldig enkel.

$$ \ text {Spindel speed (RPM)} = \ frac {\ text {Cutting speed}} {\ text {Circumference}} = \ frac {\ text {Klippehastighet}} {π \ cdot \ text {Diameter}} $$

Det du må være forsiktig med er enhetene for kuttehastighet og diameter. For eksempel:

  • Metrisk: Hvis skjærehastigheten din er i $ m / min $ og diameteren din er i $ mm $, må du multiplisere skjærehastigheten med 1000 slik at den er i $ mm / min $
  • Imperial: Hvis skjærehastigheten din er i $ ft / min $ og diameteren din er i $ inches $, må du multipliser skjærehastigheten din med 12 slik at den er i $ inches / min $

For mer informasjon, se spindelhastighetsberegninger på Wikipedia.

Så gjelder denne enkle formelen for noen bit, eller bare enkle vri biter og sluttfreser og slikt? Vil det samme fungere for hullsager, Forstner-biter, spadebiter osv.?
Ganske mye, ja, men vær oppmerksom på at noen biter ikke passer for noen materialer eller bare egnet ved lavere hastigheter og / eller med smøring. De større bitene du nevnte vil ha lavere spindelhastigheter på grunn av større diameter, hvis du er i tvil, begynner du med 20% lavere hastighet og øker hvis alt virker bra. Vær forsiktig med små biter, da du kan knipse dem veldig lett hvis de er for sakte og ikke kutter raskt nok.
user16
2015-01-22 07:24:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg vet ikke at det er mye materialvitenskap bak disse listene. Jeg mistenker at de er sammenslåinger av kollektiv erfaring og visdom.

Som en generell regel, jo større jo mindre desto lavere skal hastigheten være. Så det er et omvendt forhold mellom akseptabel maksimal hastighet og størrelsen på hullet som blir kuttet.

Selvfølgelig kan du kutte et lite hull i liten hastighet hvis du er tålmodig. Men folk flest vil heller gå videre til neste trinn og leter etter den raskeste hastigheten de kan kutte det spesielle størrelseshullet med.


Så hvorfor er den generelle regelen på plass da? Når det maler litt mot et bestemt materiale, vil det generere varme fra de involverte friksjonskreftene. Større biter betyr større overflatearealer, slik at du derfor har større mengder varme. Den varmeutviklingen multipliseres med rotasjonshastigheten til biten, da den gjenspeiler mengden areal bakken per tidsperiode.

Så ved å bremse den virkelig store biten ned, reduserer du overflatearealet dekket i samme tid. Det holder mengden friksjonsvarme nede (siden den lettere kan forsvinne) og reduserer sjansene for at du vil ødelegge temperamentet på biten.

Chris Johns
2016-01-26 00:26:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Generelt vil det være en optimal skjærehastighet og tilførselshastighet for en gitt kombinasjon av verktøymateriale og materialet som bearbeides.

Dette drives ofte av varmen som genereres ved kutting, men faktorer som seighet, duktilitet og verktøygeometri vil også ha en effekt.

Anbefalte spindelhastigheter for bor, freser osv. oversetter egentlig bare den lineære skjærehastigheten til et rotasjonsformat som er mer praktisk å jobbe med.

I virkeligheten er det alle slags kompromisser involvert, og siterte tall er ofte en gjennomsnittsverdi for generell bruk. For eksempel kan du bruke lav kuttehastighet og tung matet hastighet for å få den raskeste hastigheten for fjerning av materiale, men en høyere hastighet med lettere mating for en bedre sluttfinish. Tilsvarende anbefalt verktøyhastighet er ofte et kompromiss mellom materialfjerningshastighet og verktøyslitasje.

De spesifikke maskinegenskapene har også stor betydning, for eksempel kan en grunnleggende søylebor med vekselstrømsmotor og trinsdrift ganske enkelt ikke ha nok dreiemoment til å kjøre en stor hullsag med optimal hastighet.

Samlet sett er det ikke så vanskelig å si når en hastighet er "riktig" for en bestemt jobb, og min erfaring er at bordene er veldig nyttige for å få det ganske riktig i de fleste tilfeller, men det er ganske en bred margin for å justere dem til å passe behovene til en bestemt jobb.

Bob Warfield
2019-06-01 23:30:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De sier at et bilde er verdt tusen ord, så her er et bilde av "Sweet Spot" for forskjellige bearbeidingsoperasjoner, inkludert boring, fresing og dreining:

enter image description here

Nå kan du se hva som går litt raskere eller langsommere på fôrhastighet eller spindelomdrift, gjør for deg.

RPM handler om varme. Hvis kutteren blir for varm, blir den myk og blir fort matt. Feedrate handler om muligheten til å fjerne sjetongene. Hvis de pakker i fløytene for mye og syltetøy, kniver kutteren.

Det er det grunnleggende. Det er mye mer enn det, og du kan lære mye mer av dette gratis feeds- og hastighetskurset.

Velkommen på siden! Koblingene dine peker ikke på bilder, de peker på irrelevant html-innhold (som jeg kan se). Kan du på en eller annen måte rette dem, eller er det bare av meg det?


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...