Spørsmål:
Hvordan kan vi forhindre / oppdage hydrogenforsterkning?
thomasmichaelwallace
2015-01-21 16:09:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det har nylig vært en serie med høyprofilerte boltfeil 'The Cheesegrater' i London, som er tilskrevet hydrogenforsterkning.

Hva kan ingeniører gjøre for å sikre at hydrogen-sprøhet ikke påvirker strukturene deres?

Fem svar:
Tom Au
2015-01-22 03:27:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som et hvilket som helst antall tekniske problemer, faller løsninger for hydrogen sprøhet inn i to kategorier: 1) forebygging og 2) kur.

"Kortskridelse" oppstår i denne sammenheng fra diffusjonen av hydrogen til metall. Hvis det ikke er for alvorlig, er en mulig kur "omvendt diffusjon" som tar hydrogen bort.

Herdingen fungerer ikke alltid hvis hydrogenet finner veien i små lommer av metall og kombineres med andre gasser, f.eks karbon, for å produsere metan, et etsende. Da er den eneste virkelige løsningen forebygging.

En form for forebygging er å belegge metallene for å forhindre kontakt med hydrogenet. I sveiseapplikasjoner er det også mulig å skille hydrogen fra metallet ved å varme opp metallet.

Ethan48
2015-01-22 02:15:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finnes en rekke standarder for å adressere hydrogenforsterkning i produksjon og belegg av fester. Her i USA vil ASTM F1940 og ASTM F519 gjelde. Hydrogenforsterkning er også en bekymring for strukturelle sveiser, men bør tas opp av sveisekoden din.

Problemet ser ikke ut til å være i spesifikasjonen så ofte som i kvalitetskontrollen på produksjonsstedet. I situasjoner der dette er en stor risiko, er det trolig det mest effektive trinnet ingeniøren kan ta å kreve inspeksjoner og testing fra tredjepart.

thiru.kumaran
2019-08-08 16:30:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg vet at det er en gammel tråd, men jeg legger løsningen på her fordi jeg nettopp har kommet over dette problemet.

Å forstå årsakene kan hjelpe deg med å takle hydrogenforsterkning bedre.

Overbelastning: Primært ekstra belastning på materiale resulterer i blemmer, sprekker, hydriddannelse på strukturene. I dette tilfellet reagerer det atomiske hydrogenet som er tilstede i atmosfæren med materialet. Dette kan føre til hydrogenskrotning.

Galvaniseringsstål: Hydrogenskrotning oppstår også under plating og beising på grunn av at delene utsettes for hydrogen. Den eneste løsningen for å forhindre at denne delen bakes umiddelbart etter pletteringen. En typisk temperatur er å bake ved 375ºF i 4 timer innen 1 time etter plettering.

Strekkfasthet> 145 KSI: Høystyrke stål, titanlegeringer og aluminiumslegeringer er mest sårbare til hydrogen-sprøhet.

Følgende ressurser kan være nyttige

Aluminiumslegeringer er ikke gjenstand for sprøhet av hydrogen. Stålfølsomhet begynner å spise omtrent 120 Ksi og blir verre ved høyere styrker. Blæredannelse har ingenting å gjøre med hydrogenforsterkning, Hydriding har ingenting å gjøre med hydrogenforsterkning av stål: Titan gjør imidlertid både hydride og hydrogenforsterkning - to forskjellige mekanismer.
blacksmith37
2017-08-15 02:01:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Få noen få bøker om emnet, for eksempel Hydrogen Effects in Metals, AIME, 1981 og ISO 15156; hvis du vil ha mer enn de villedende svarene som finnes på dette forumet. Hvis du har et spesifikt spørsmål, kan du prøve Eng-Tips forum. Det første du finner er at emnet har et dusin navn fordi det er så utbredt. En ting du kan eliminere er hydrogenanfall ved høy temperatur - der H oppløses i stålet og reagerer med karbider fra metan og forårsaker sprekker i stålet; som ikke har noe med emnet å gjøre (se API 941). En liten fasett av hydrogensprengning ser ut til å være spørsmålet ditt: Festefester med høy styrke, hardhet over Rockwell C 22 / flytekraft over 90.000 psi, er utsatt for svikt når de utsettes for korrosjon eller katodisk beskyttelse. Bruk større fester med lavere styrke.

Jeg leste artikkelen om "ostehøvelen". varmforsinking forårsaket aldri hydrogenforsterkning. Les også om Greenkote; dampavsetning + diffus prosess, høres bra ut, men i et sterkt etsende miljø vil det bli fortært; men sannsynligvis bra for bygninger og broer.
Arnie Glausiusz
2017-08-14 18:52:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en kommersiell interesse, men artikkelen nedenfor er relevant for spørsmålet.


Greenkote-behandlede bolter som skal brukes til å reparere Leadenhall Building.

Londons Leadenhall Building , eller som det er mer populært kjent, "Cheesegrater" traff overskriftene igjen tidligere i år, da ikke kort tid etter ferdigstillelse, rapporter om tre av de gigantiske piggene som sikret eksoskelettet plutselig snappet og falt, i ett tilfelle fra 15. etasje, før du lander på bakken.

Noen av piggene som ble brukt i konstruksjonen av tårnet på 738 fot, er rapportert å være omtrent 72 mm i diameter. Det særegne kileformede tårnet på 52 etasjer er 738 fot høyt og ligger i nærheten av både Lloyds Building og The Gherkin. Den åpnet i juli 2014 og ble designet av Rogers Stirk Harbour + Partners

En analyse av problemet avslørte årsaken som hydrogenforsterkning, som vanligvis oppstår når hydrogenatomer diffunderer inn i stålet og svekker den generelle molekylære strukturen, gjør det sprøtt og sannsynligvis kommer til å snappe plutselig. Ofte skylden som en bivirkning av galvanisering, en prosess som bruker syrer, i dette tilfellet hadde ikke piggene blitt behandlet, så feilen skyldtes sannsynligvis en produksjonsfeil.

UK-spesialister Tension Control Bolts, hvis produkter brukes i monteringen av det nye sikre inneslutningslyset for å omslutte Tsjernobyl-reaktoren i Ukraina, fikk i oppdrag å identifisere en passende løsning og spesifiserte en Greenkote-behandlet feste for å erstatte de skadede og manglende piggene. Arbeidet forventes å være ferdig innen utgangen av 2016.

Greenkote-beleggprosessen gir en rekke kritiske fordeler, avhengig av applikasjonen. Ved bruk av ingen syrer unngås hydrogenforsterkning, mens prosessen gir høy korrosjonsbestandighet, utmerket malingsheft og eksepsjonelle nivåer av beleggkonsistens. Ved belegg av tråder trenger verken indre eller ytre overflater å bearbeides. Et fåtall selskaper globalt, inkludert TC Bolts, har lisens til å bruke beleggprosessen. stoler ikke på aggressive syrer på noe tidspunkt. Vi er glade for at systemet vårt er valgt for å hjelpe til med å reparere denne ikoniske nye bygningen, slik at den lykkes som et viktig landemerke i London. ”

For å unngå tvetydighet produserte eller leverte ikke TCB Ltd undergrunnen. standard stålpinner; heller Greenkoterte vi erstatningsknottene.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...