Spørsmål:
Hvordan beregne motorens kraft når den brukes som generator?
user510
2016-03-25 04:28:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvordan kan du beregne hvor mye kraft som kan genereres av en motor når den brukes som generator (som en motor som brukes i en vindturbin)?

Avhenger kraften av hvor raskt magneten roteres? Hvis ja, er det en ligning som forteller deg gitt turtallet, hvor mye kraft skal genereres?

Hvordan kan jeg også ta hensyn til begrensende faktorer som magnetens styrke (å flytte en spole rundt en sterkere magnet skal gi mer kraft enn å bevege spole rundt en svakere magnet)?

For hver type motor / generator er det velkjente ligninger for dreiemomentet $ T $. Effekten $ P $ er dreiemomentet $ T $ multiplisert med rotasjonshastigheten $ \ Omega $: $ P = T \ Omega $.
@MWc Du bør utvide det litt og gjøre det til et svar.
En svar:
Charles Cowie
2016-05-12 20:54:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når den brukes som en generator, kan en motor generere omtrent den samme effekten som den krever for drift som en motor med nominell hastighet og dreiemoment.

Generelt er spenningen som produseres av en generator direkte proporsjonal for å få fart. Effekt er proporsjonal med spenning multiplisert med strøm. Maksimal strøm som kan trekkes fra en generator er generelt en fast verdi som ikke bestemmes av hastighet. Derfor er kraften som kan produseres av en generator direkte proporsjonal med hastigheten.

Effekten av å endre styrken til magnetfeltet (felteksitasjon) er generelt å øke eller redusere den genererte spenningen.

Det er en rekke faktorer som bestemmer generatorens grenser for sikker drift. Disse faktorene er vanligvis like mellom drift av motor og generator. De må vurderes for hver forskjellige maskintype, AC og DC, sårfelt og permanentmagnet, induksjon og synkron, pluss alle underkategorier og designvariasjoner.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...