Spørsmål:
Dimensjonering av en trykksikkerhetsventil for tofasestrømning
SecondVector
2015-01-25 12:31:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg forstår at ventiler i tofaset damp / væske noen ganger ble dimensjonert ved å vurdere de nødvendige damp- og væskestrømningshastighetene hver for seg, og deretter legge resultatene sammen. Men dette regnes nå som en utdatert praksis.

Jeg har også hørt om homogen likevektsmodell (HEM), men jeg er under inntrykk av at det er en rekke andre aksepterte dimensjoneringsteknikker.

Mitt primære spørsmål er: hva er den gjeldende fremgangsmåten / standardene for dimensjonering av avlastningsanordninger med tofaset damp / væskestrøm?

Ellers, hvis de eldre teknikkene fremdeles er gyldige, under hvilke forhold eller forutsetninger bak hver teknikk er de fortsatt gyldige?

Så for å avklare: Hvordan måles trykket i tofasevæsken? Kan væsken være i enfasetilstand også?
Jeg antar at du ikke vil utforme en ny sikkerhetsventil. Så hvis du vil finne en passende ventildimensjon, er det første punktet å sjekke spesifikasjonsarket til ventilleverandøren. HEM vil forholde seg til CFD-simuleringer. Som bare er meningsfylte hvis du vil definere detaljene i geometrien til komponenten.
En svar:
akshay rathore
2015-07-28 17:11:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Under utformingen av en avlastning er ventilens strømningshastighet den avgjørende variabelen. For å beregne verdien i tofasestrømning kan forskjellige modeller brukes som HEM, driftflux, separert strømning etc. For denne spesielle applikasjonen (der tofasestrømning er fordi trykkfall over ventilen) er HEM best egnet. Jeg vil også foreslå å sjekke for kvelning i tofasestrømmen mens du designer avlastningsventilen.

Ansvarsfraskrivelse: Jeg har ingen praktisk erfaring i området.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...