Spørsmål:
I en dieselmotor, forlater mer varme motoren gjennom utløpsrøret eller radiatoren?
Andrew Cone
2020-04-20 06:25:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dieseleksos er varm, og det er mye av det.

Dieselradiatorer blir også ganske varme.

Hvilken avgir i en typisk dieselmotor mer varme?

EDIT: Som svar på en forespørsel om spesifisitet nedenfor, er jeg spesielt interessert i varmetap på fem forskjellige gensetter jeg bruker. Motorene er en 0,7 liter Kubota D722 (ingen turbo), to Lister Petter LPW4-motorer (heller ingen turboer), en 2,216 liter Perkins 404D-22 (heller ingen turbo) og en 4,5 liter John Deere 4045TF151 (turboladet). Disse motorene kjøres ved 1800 o / min (unntatt kubota, som er 3600 o / min), under omtrent halvparten av nominell kontinuerlig belastning.

Det er min spesifikke situasjon, men jeg ser etter en generell forståelse av saken, ikke bare situasjonsspesifikke råd.

De er nesten like for typiske firetakts dieselmotorer uten belastning. En turbodiesel under belastning skal ha noe mer radiatortap enn eksosfall.
@PhilSweet Det er et fint svar, men det skal legges ut som et svar, ikke en kommentar.
Denne artikkelen virker lærerik, men jeg har problemer med å tolke den: https://dieselnet.com/tech/engine_whr.php
Du kan finne nyttig informasjon hvis du undersøker Combined Heat and Power (CHP).
Jeg er ganske sikker på at dette er et duplikat. Jeg ønsket også å se om OP ville være mer spesifikk om søknaden. Marine dieselmotorer med avkjølte eksosmanifold har større tap av varmeveksler og mindre eksosvarme ved rørene. Men det kan være dup jeg tenkte på var fokusert på motorens termiske effektivitet.
En svar:
Phil Sweet
2020-04-20 16:41:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De er nesten like for typiske firetakts ikke-turbodieseler under belastning. En turbodiesel under belastning skal ha noe mer radiatortap enn eksosfall.

Nederst er en lenke til det tekniske spesifikasjonsarket for en Cat 3412-drevet generator. Det er sannsynligvis litt større enn hva du hadde i tankene. Det er en turbo med etterkjøler (A / C i dokumentet nedenfor). Siden den er satt opp for stasjonær kraft, er turboen stor, tung, treg og effektiv, og etterkjøler har en betydelig varmeavvisning.

Alle industrimotorer vil ha ark som dette. De kan tilpasses av mfg for uvanlige driftsforhold som høye eller arktiske forhold. Dette lar forhandlerens installatører få alt i størrelse og ordnet rett ved andre forsøk (og de elsker bare å fly til Nord-Alaska for å fikse ting om vinteren).

For biler på veien er varmen avvisning for innvendig kappe vann og eksos ville være tettere sammen. Radiatorer er slepne og tunge, og du designer kjøretøymotorer for å minimere dem. Du kan avvise mer varme fra overflater i et kjøretøy.

Cat har en fin ingeniørgrunning for motorkjøling - http://s7d2.scene7.com/is/content/Caterpillar/CM20160713-53120 -13199

Kjøretøy bruker ofte luft-til-luft etterkjøling og oljekjøling, slik at etterkjøler og oljekjøler varme ikke havner i radiatoren. De fleste større motorer bruker kappevann til etterkjøling og oljekjøling, så du må legge til disse verdiene til den interne kappevannvarmen for å dimensjonere radiatoren.

Cat 3412 generasjons teknisk datablad (se avsnitt med tittel varmeavvisning på side 2)

Jeg prøver å grave opp et lignende ark for motorer med mobilt utstyr senere. Eller noen andre kan;)

Gitt anstrengelsene i svaret, bør OP lett kunne finne tilleggsinformasjon.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...